Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Stap je binnen bij Chocolatier Anton in Denderhoutem, dan wordt je meteen verwelkomd door de verleidelijke geur van vers gemaakte chocolade. Anton volgde een opleiding tot bakker, maar ontdekte al snel dat zijn passie bij chocolade en patisserie ligt en niet zo zeer bij brood. Na zijn afstuderen begon hij weliswaar te werken in een bakkerij, maar de liefde voor chocolade liet hem niet los.

“Na mijn opleiding aan KTA De Ledebaan in Aalst ben ik eerst beginnen werken in een bakkerij. Na een tijdje had ik door dat dit niet echt iets voor mij was. Mijn vader stelde uiteindelijk voor om zelfstandig chocolatier te worden en daarvoor mocht ik de garageruimte van mijn ouders ombouwen tot winkel.”
Anton Van de Maele


Dit was het begin van een reis die hem tot de top van de Belgische chocolatiers zou brengen.

Zijn kennis en passie voor het chocolademetier gingen niet onopgemerkt voorbij. In 2017 schreef hij zich in voor een wedstrijd op Tomorrowland, waarvoor hij een ‘Belgische praline van morgen’ moest creëren. Anton ontwierp een praline geïnspireerd door de Gentse neuzenoorlog, met een vulling van cuberdon en een cuberdon crunch. Deze unieke creatie eindigde in de top 10 en werd geserveerd aan de bezoekers van het VIP-gedeelte op het festival. Dit succes opende nieuwe deuren voor Anton met als kers op de taart de prestigieuze titel van Callebaut Chocolate Hero en een plek in de Gault&Millau-gids voor de beste chocolatiers van België en Luxemburg.

“Sinds anderhalf jaar lever ik ook pralines aan Wout Bru in restaurant La Bru’sserie in het hotel van Marc Coucke in Durbuy. Ik had hem via een nonkel eens een doosje pralines bezorgd om te proeven en mijn kaartje erbij gestoken. Ik had nooit verwacht dat hij mij zou contacteren, maar na zes maanden belde hij mij persoonlijk op om te vragen of ik met hem wou samenwerken”
Anton Van de Maele

Het succes van zijn winkel groeide en vijf jaar na de opening van de winkel in de garage van zijn ouders was het tijd voor een nieuwe stap. Anton greep zijn kans toen het huis van de buren te koop kwam en zette er een modern nieuwbouwpand neer. De nieuwe winkel is uitgerust met een glazen wand die het atelier scheidt van de winkelruimte, waardoor je er Anton live aan het werk kan zien.

Wat zijn chocoladecreaties betreft, houdt Anton van minimalisme met aandacht voor de puurheid van de ingrediënten. In een wereld vol modetrends en overdaad, kiest hij voor eenvoud, en het zijn precies deze pure, minimalistische creaties die zijn werk zo bijzonder maken.

En dat alles is begonnen vanuit een gewone garage.
 




Bezig met laden...

Laatst bekeken producten