Borsbeekse Speculoos Sinten 14cm (3 stuks)
Borsbeekse Sinten 14cm (3 stuks)
Beleef de magie van Sinterklaas met ambachtelijk gebakken speculoos en geniet van de warme smaken van kaneel en zachte roomboter gevangen in een krokant koekje

Bezorgkosten (afhaling is gratis)

€ 6,90

Bezorg-/afhaaltermijn

36 uur

€ 1,50 *
Prijs per stuk

Voorraad : 11

Troeven:
product pro icon
Traditionele speculoos in sinterklaasvorm
product pro icon
Ambachtelijk gebakken volgens origineel recept
product pro icon
Met de warme smaak van kaneel en zachte roomboter
product pro icon
Perfecte krokante textuur
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

De Sint is koekjes aan het bakken

Sint-Maarten en Sinterklaas houden niet alleen van chocolade en marsepein, ze zijn ook grote liefhebbers van speculooskoekjes. Als de zon onder de horizon zakt en een rode gloed verspreidt, zijn ze druk in de weer met bakken. Ze krijgen hierbij hulp van Albertino en zijn team die voor de gelegenheid de bekende Borsbeekse Speculoos in een sinterklaasvorm gieten.

Volgens traditioneel recept

Borsbeekse Speculoos wordt nog steeds bereid volgens het authentieke recept dat in het begin van de 20e eeuw werd gecreëerd door bakker Fermon. Dit recept heeft door de jaren heen niets aan zijn magie verloren.

De basis van de Borsbeekse Speculoos is even eenvoudig als heerlijk: boter, suiker, bloem, water en een geheime mix van specerijen. Deze ingrediënten worden met zorg gecombineerd in een grote mengkuip. Het deeg rust gedurende een nacht, waardoor de specerijen de kans krijgen om hun aroma's volledig te laten ontvouwen. Het resultaat is een speculoos die vooral wordt gekenmerkt door de smaak van kaneel en zachte roomboter.

Ambachtelijke bereiding

Hoewel de technologie is geëvolueerd, blijft de hele bereiding nog steeds een ambachtelijk proces. De enige machinale interventie is de nauwkeurige snijmethode om de speculozen hun vorm te geven. De rest van het proces blijft puur handwerk, zoals het hoort bij een traditioneel product zoals de Borsbeekse Speculoos.

Na het vormen worden de Sinterklaas speculozen ongeveer 20 minuten gebakken in de oven, waardoor ze hun perfecte krokante textuur krijgen. Vervolgens mogen ze rustig afkoelen voordat ze worden verpakt.

De Borsbeekse Speculoos is niet zomaar een koekje, maar een stukje culinair erfgoed met de smaak van weleer. Geniet van de warme smaken van kaneel en zachte roomboter gevangen in een krokant koekje en beleef de magie van Sinterklaas zoals vele generaties reeds voor jou deden.

Informatie

Details

Producent
Best Collection
Herkomst
Zottegem
Verpakking
kartonnen doos
Inhoud
3 stuks van 14 cm
Type
koek
Samenstelling
tarwebloem, cassonade, plantaardige oliën en vetten (palm, kokos), emulgatoren (E475, E471, lecithinen), zout, aroma’s, rijsmiddel (E500), kaneel
Bewaring
droog bewaren

Allergenen

Allergenen
Glutenbevattende granen
Kan sporen bevatten van
Eieren
Noten