De mendiants van Chocolaterie Hermes worden één voor één met de hand gemaakt. Op elk schijfje krokante chocolade worden vier nootjes manueel aangebracht: een hazelnoot, een amandel, een pistachenoot en een walnoot. Geen gedroogde vruchten, enkel kwalitatieve noten op een krokante witte, bruine of fondant bodem.
De geschiedenis van de mendiants, wat Frans is voor bedelaars, begint in het midden van de middeleeuwen. Broeders die niet tot een kloosterorde behoorden trokken rond om te preken en goede werken te doen. Deze broeders behoorden tot de bedelorden en men noemde ze bedelaars, omdat ze niet voor hun eigen kost zorgden. Het waren er oorspronkelijk vier: de franciscanen, de dominicanen, de karmelieten en de augustijnen. Vier bedelorden, vier ingrediënten. En waarom werden het net nootjes en gedroogde vruchten op de mendiants? Omdat de bedelaars deze meenamen voor onderweg, aangezien eten schaars en duur was in die tijd. Noten bevatten veel vetten en gedroogde vruchten veel suikers, de twee meest energierijke voedingsstoffen.
Meer over Chocolaterie Hermes |
Meer producten uit Ronse